65-plussers maken 10 keer meer kans op een valpartij dan op een verkeersongeval

23 maart 2016 - 2 minutes read

Wist u dat de kans dat 65-plussers naar de spoedeisende hulp moeten vanwege een valpartij tot 10 keer groter is dan dat dit vanwege een verkeersongeluk gebeurt? Het zijn opzienbarende cijfers die jaar na jaar stijgen.

Ook financiële gevolgen

Naast de fysieke en mentale gevolgen, is een valpartij vaak een rechtstreekse oorzaak van een hoge rekening. In 2014 bedroegen de totale directe medische kosten van valongevallen in Nederland 810 miljoen euro, zo berekende VeiligheidNL. Het gemiddelde bedrag per slachtoffer: € 9.100.

Het zijn allemaal statistieken die het belang van valpreventie aantonen.

Wat als valpreventie te laat komt?

Valpreventie, een ongeluk is gauw gebeurd.

Een rollator, een veilige anti slip mat, een dure traplift, een douche- of trippelstoel: Valpreventie bij ouderen kent vele gezichten.

Heeft u zelf al in dergelijke apparaten geïnvesteerd, dan vertrouwt u ook op de werking ervan.

Een ongeluk is gauw gebeurd. Even een duizeling of een onschuldige val, het kleinste ongelukje kan u al stevig doen schrikken en doen afvragen: wat als…?

Met bovenstaande statistieken in het achterhoofd, is het logisch dat u even schrikt. 

Valpreventie en de digitale revolutie

Valpreventie bij ouderen kent stilaan een digitale transitie. De technologie evolueert pijlsnel, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Integendeel: Zembro koppelt de digitale revolutie aan gemoedsrust voor ouderen en hun familie.

Valpreventie anno 2016

Digitale revolutie: Zembro app

Het Zembro horloge is een intelligente armband, speciaal ontworpen voor ouderen. De armband communiceert met een app en waarschuwt gebruikers automatisch bij problemen.

Omdat de app altijd weet waar de drager zich bevindt, overal in Europa bereik heeft en het minstens 1 week uithoudt zonder op te laden, is het Zembro horloge een uitstekend voorbeeld van hoe valpreventie anno 2016 de kans op valpartijen – en dan vooral de gevolgen ervan – kan verkleinen.

Zembro app

Vrijheid, zelfstandigheid en gemoedsrust zijn erg belangrijk. Dat geldt zowel voor ouderen als voor hun familie.

Ervaar het vooral zelf. Ontdek het Zembro horloge bij een van onze Experience Points. Zembro bracelet is maandelijks te huur.

Bestel het Zembro horloge

 

Tags: , , , , , , , ,