7 apps voor alleenstaande vijfenzestigplussers

25 juli 2016 - 6 minutes read

alleenstaande vijfenzestigplussersHet aantal alleenstaande vijfenzestigplussers neemt in aantal toe de komende jaren, zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. Alleenstaande vijfenzestigplussers hebben het niet altijd gemakkelijk. Sommigen gaan niet graag alleen op pad en voelen zich daardoor soms eenzaam. Een smartphone of tablet brengt de buitenwereld in huis en met de apps in dit artikel, kunt u familiebanden aanhalen of uzelf vermaken op momenten dat u even nergens zin in heeft. Of nieuwe contacten leggen.

1) Skype

Bent u op vakantie en heeft u heimwee naar de (klein)kinderen? Of woont u niet bij hen in de buurt omdat ze naar de andere kant van de wereld zijn verhuisd? Ze zijn nu overal dichterbij dan u denkt, want met Skype is het net alsof ze naast u staan. Skype is een app waarmee u kunt (video)bellen met bekenden. U heeft hiervoor wel internetconnectie nodig. U kunt gratis (beeld)bellen met andere mensen die Skype hebben, of u koopt Skype-tegoed om te kunnen bellen met gewone telefoonnummers.

⇒ Download Skype voor Android.
⇒ Download Skype voor iOS.

2) Spotify

Voor muziekliefhebbers is Spotify een must. U vindt er bijna alle muziek. Van klassiek tot country en van reggae tot rock. In de gratis versie kunt u muziek streamen als u internetconnectie heeft. In de betaalde versie kunt u ook muziek downloaden voor offline gebruik. Pas op: Spotify is verslavend!

⇒ Download Spotify voor Android.
⇒ Download Spotify voor iOS.

3) Klarafy

Klarafy is een app ontwikkeld in samenwerking met de Vlaamse radiozender Klara. Klarafy geeft een extra dimensie aan uw Spotify-muziek. U verbindt een Spotify-afspeellijst met Klarafy en deze laatste vertaalt uw muzieksmaak naar klassieke muziek. Zo houdt een metalfan waarschijnlijk meer van een heftig stuk van Wagner dan van delicate pianomuziek. Voor ieder wat wils!

⇒ Download Klarafy voor Android.
⇒ Download Klarafy voor iOS.

4) WhatsApp

Met WhatsApp kunt u gratis berichten sturen naar mensen die in uw contactenlijst staan en ook WhatsApp hebben. U kunt via de app gratis bellen, bestanden sturen (zoals foto’s) of uw locatie delen. WhatsApp is één van de meestgebruikte berichtenapps is dus een goed alternatief voor sms’en en bellen. Bovendien is de app gemakkelijk in gebruik. Typt u niet zo makkelijk op een klein scherm? U kunt met één druk op een knop ook een stembericht versturen. Daarnaast is het mogelijk groepsgesprekken te voeren met meerdere mensen. Handig voor een familiegroep bijvoorbeeld, voor het bespreken van een barbecuefeestje. Of een buurtgroep voor buurtpreventie!

⇒ Download WhatsApp voor Android.
⇒ Download WhatsApp voor iPhone.

5) Deredactie

De officiële VRT redactie-app biedt u het meest recente nieuws, inclusief live-uitzendingen en video’s van het journaal. Zo blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws. De berichten die u leest en video’s die u bekijkt, kunt u ook delen met uw netwerk. Bijvoorbeeld via WhatsApp.

⇒ Download Deredactie voor Android.
⇒ Download Deredactie voor iPhone.

6) Stitch

Speciaal voor alleenstaande vijftigplussers is er de app Stitch. Hiermee kunt u gemakkelijk contact leggen met andere alleenstaande vijftigplussers in uw omgeving. Voor vriendschap, activiteiten ondernemen, samen reizen of liefde. Het is dus geen pure dating-app, maar een contact-app voor vijftigplussers die behoefte hebben aan gezelschap. Zo hoeft u niet meer altijd alleen op pad. Stitch is op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone, Android volgt later.

⇒ Download Stitch voor iPhone.

7) Zembro app

In combinatie met Zembro bracelet vormt de Zembro app de basis voor contact met familie of vrienden in geval van nood. Als u geniet van het leven en bezigheden buitenshuis doet, wilt u zich niet druk maken dat er iets kan gebeuren. Ook uw andere familieleden maken zich misschien wel eens zorgen als u – of uw vader/moeder – er alleen op uit trekt. De familie kan de app downloaden en de senior draagt het Zembro horloge. Deze combinatie brengt iedereen gemoedsrust, want de familie is in de buurt met één druk op de knop. Zelfs in heel Europa, dus uitstekend geschikt voor een zorgeloze vakantie.

⇒ Download Zembro app voor Android.
⇒ Download Zembro app voor iOS.

Suggesties voor alleenstaande vijfenzestigplussers?

Heeft u nog een leuke app ontdekt op het gebied van ontspanning of sociale contacten voor alleenstaande vijfenzestigplussers? Deel uw ervaringen via de reactiemogelijkheid hieronder!

Interesse in andere handige apps? Lees ook ons bericht over handige vakantie-apps of bekijk het blog-overzicht.

frederiqueFrederique, Conversation Manager Zembro

Tags: ,