Beoordeling Zembro: 8,6 voor klanttevredenheid

3 mei 2016 - 1 minute read

Beoordeling Zembro tijdens testweekDe mening van onze klanten is erg belangrijk voor ons. We vragen actief om feedback om zo ons product te verbeteren en uit te breiden met mogelijkheden waar mensen ècht behoefte aan hebben. Onlangs vroegen we onze klanten hun mening, wat resulteerde in een mooie score van 8,6 op het gebied van klanttevredenheid. Hier zijn we erg trots op en graag bedanken we alle klanten die een beoordeling hebben achtergelaten!

Beoordeling Zembro achterlaten

Bent u klant van Zembro en wilt u uw mening geven over onze dienstverlening en het Zembro horloge? Dan kunt u uw beoordeling over Zembro achterlaten op de website van Kiyoh. Kiyoh accepteert alleen beoordelingen van echte klanten van Zembro, lees meer over de voorwaarden op hun website.

Verbeterpunten?

Beoordeling ZembroHeeft u concrete verbeterpunten voor ons? Ook die horen we graag. U kunt hiervoor contact opnemen met ons Customer Contact Center:

  • via telefoon: Vlaanderen: +32 (0)78 35 30 90, Nederland: +31 (0)85 303 15 32, of;
  • e-mail, of;
  • een (privé)bericht achterlaten via onze Facebookpagina.

Het is uiteraard ook mogelijk de feedback te geven bij uw beoordeling op de website van Kiyoh. Bent u klant van Zembro? Vul uw beoordeling dan vandaag nog in!

Beoordeel Zembro

 

Tags: , , , , ,