Het personenalarm: blog van Hubert Wisse

30 april 2017 - 2 minutes read

In deze blog vertelt Hubert Wisse over de zakelijke en de sociale kanten van een personenalarm. Hier vind je blog #1.

Ik realiseer me dat ik de schijn echt tegen heb. Want als je Googelt op Zembro en Wisse, wordt al gauw duidelijk dat Wisse Kommunikatie, het PR-bureau dat ik zelf heb opgericht, de PR regelt voor Zembro.

Maar daar gaat het me hier niet om. Het gaat om mijn vrouw. Mijn vrouw is nog behoorlijk zelfstandig en actief, maar ze is ook op een leeftijd is gekomen waarop een valincident niet ondenkbaar is. Een heel vervelende constatering voor mij en voor onze kinderen. Maar vooral voor haar zelf. Juist omdat ze nog zoveel zelf kan.

En toch… stel dat ze valt en er is niemand in de buurt. Wat dan?

Op kantoor kwam ik de Zembro tegen. ‘Een IoT-oplossing die bestaat uit een personenalarm in de vorm van een horloge en een app voor de contactpersonen. Via de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, blijven de contactpersonen verbonden met de drager van het horloge’ las ik in een persbericht. Daar is geen woord aan gelogen.
Maar voor mijn vrouw betekent de Zembro bewegingsvrijheid, voor mij en onze kinderen gemoedsrust.

En dus heb ik dit personenalarm aangeschaft voor mijn vrouw. Mijn dochter, mijn zoon en ikzelf zijn geprogrammeerd als contactpersonen, en we gaan het device eens testen, in een beschermde omgeving. Mocht het dan ooit nodig zijn, dan zijn we voorbereid.

Op verzoek van mijn oud-collega’s zet ik onze ervaringen op papier, en beantwoord ik desgewenst vragen van andere gebruikers en geïnteresseerden. Ik gebruik hiervoor de website en de Twitter-, Facebook en LinkedIn-accounts van Wisse Kommunikatie. U hoort dus weer van me, en ik hopelijk van u.

Hartelijke groet,

Hubert Wisse

Tags: ,