Personenalarm kopen? 13 punten om op te letten bij uw keuze!

16 juni 2016 - 19 minutes read

Personenalarm kopen? Lees onze tips!U wilt een personenalarm kopen? Maar er zijn zoveel aanbieders en u ziet door de bomen het bos niet meer? We hebben 13 punten opgesteld waarop u moet letten bij de aanschaf van een personenalarm. Onze tips helpen u bij het maken van een juiste keuze. Op die manier koopt u een personenalarm dat goed aansluit op uw behoeften.

 1. In welke vormen is een personenalarm beschikbaar?
 2. Wat is sociale alarmering?
 3. Heeft het personenalarm een vaste telefoonlijn nodig?
 4. Wat is het bereik van een vast personenalarm?
 5. Is een mobiel alarm een optie voor mij?
 6. Wie biedt hulp bij een alarm?
 7. Is het personenalarm waterdicht?
 8. Heeft het personenalarm valdetectie?
 9. Als ik geen personenalarm meer nodig heb, kan ik het dan terugsturen?
 10. Wat als het personenalarm kapot gaat?
 11. Werkt het personenalarm op basis van prepaid of op een andere manier?
 12. Moet ik een personenalarm kopen of huren?
 13. Wat zijn de totale jaarlijkse kosten van een personenalarm?

1) In welke vormen is een personenalarm beschikbaar?

De meest voorkomende vorm van een personenalarm is een alarmknop aan een ketting. Veel mensen zijn hier niet van gecharmeerd want het is stigmatiserend en onhandig. ’s Nachts ligt de ketting op het nachtkastje, want het veroorzaakt verstikkingsgevaar. Overdag hangt het onder de trui, want het is niet flatterend en niet iedereen hoeft te weten dat u een alarmknop draagt. Mee onder de douche kan het niet, want het is niet waterdicht.
Naast de kettingen zijn er de clips. Apparaatjes die u bijvoorbeeld aan uw riem of broekzak kunt vastmaken. Ook deze liggen op het nachtkastje ’s nachts en dat kan in geval van nood net te ver weg zijn.
Wilt u ook ’s nachts verzekerd zijn van een veilig gevoel? Dan kunt u ervoor kiezen een personenalarm te kopen in de vorm van een armband. Op dit moment zijn er enkele aanbieders die een personenalarm aanbieden in de vorm van bijvoorbeeld een horloge. Het voordeel is dat u deze ’s nachts om kunt houden en dat het niet opvalt dat u een personenalarm draagt.

2) Wat is sociale alarmering?

Een sociaal personenalarm kopen? Probeer Zembro bracelet 30 dagen gratis!Sociale alarmering is een personenalarm dat in het geval van alarm contact maakt met uw familie of andere bekenden. Sommige mensen willen niet bij elk akkefietje een professionele alarmcentrale ‘lastigvallen’. Soms is het handig om gewoon eerst contact op te nemen met familie of vrienden, bijvoorbeeld als u zich niet lekker begint te voelen maar er nog niets acuuts aan de hand is.
Sociale alarmering wordt de laatste tijd populairder bij mensen die een personenalarm kopen. Op de zorg moet namelijk bespaard worden en veel mensen zorgen voor hun familie in de vorm van mantelzorg. Sociale alarmering kan dan een oplossing zijn. Aan het inschakelen van een professionele alarmcentrale zijn in sommige gevallen ook extra kosten verbonden. Bij sociale alarmering heeft u daar geen last van. Tenslotte kan sociale alarmering ervoor zorgen dat u wat eerder een personenalarm koopt. Zodat het uw leven kan redden wanneer het nog niet acuut in gevaar is.

3) Heeft het personenalarm een vaste telefoonlijn nodig?

De meeste oplossingen voor personenalarmering zijn in combinatie met een vaste telefoonlijn en vaak ook in combinatie met een (thuis)zorgaanbieder. Er zijn sinds kort echter ook mobiele vormen van persoonsalarmering beschikbaar. Dat zijn apparaatjes die u mee kunt nemen en die niet altijd een basisstation – zoals een vaste telefoonlijn – nodig hebben. Een basisstation brengt extra onderhoud en soms extra kosten met zich mee. Een mobiele personenalarmering in combinatie met een basisstation, werkt vaak alleen in en om het huis. U heeft daar dus niets aan als u boodschappen gaat doen. Informeer goed naar het bereik van het personenalarm voor u het koopt.

4) Wat is het bereik van een vast personenalarm?

Anna en haar dochter genieten van hun sociale personenalarm. Ook een personenalarm kopen? Bekijk Zembro bracelet.Dat verschilt per personenalarm. Een systeem dat gekoppeld is aan uw vaste telefoonlijn, heeft vaak een bereik van enkele meters rond het basisstation dat in uw huis geïnstalleerd wordt. Meestal reikt dit tot de 2e verdieping en tot enkele meters in uw tuin. Voordat u kiest voor een bepaald personenalarm, is het handig om na te kijken wat het bereik is. Bent u bijvoorbeeld nog regelmatig alleen op stap, dan is een vast personenalarm misschien niet voor u geschikt. U kunt in dat geval beter een mobiel personenalarm kopen. U kunt dan veilig boodschappen doen, naar uw familie reizen of soms zelfs in het buitenland op vakantie zonder dat u uw zekerheid verliest.

5) Is een mobiel alarm een optie voor mij?

Bent u op zoek naar een personenalarm waarmee u ook buitenshuis alarm kunt slaan? Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of tijdens de reis naar uw hobbyclub? Dan is een mobiel personenalarm zeker een goede optie voor u. Waar vaste personenalarmering vooral in en om het huis werkt, bent u met een mobiel personenalarm ook veilig op grotere afstand van uw huis. Sommige mobiele personenalarmering werkt zelfs in heel Europa of in de rest van de wereld, waardoor u gewoon de vrijheid heeft om op vakantie te gaan. Handig als u bijvoorbeeld een vakantiehuisje in Spanje heeft.

6) Wie biedt hulp bij een alarm?

Een personenalarm dat gekoppeld is aan uw vaste telefoonaansluiting, is vaak gelinkt aan uw (thuis)zorgaanbieder. Wanneer het alarm naar de centrale wordt verzonden, neemt de (thuis)zorgaanbieder contact met u op of stuurt iemand langs.
Bij sociale alarmering gaat het alarm naar bekenden. Bijvoorbeeld familie, vrienden of uw buren. Deze mensen kiest u zelf uit. Sommige sociale alarmeringssystemen bieden (optioneel) ook een professionele alarmcentrale die uw alarmmelding opneemt wanneer uw familie niet beschikbaar is. Handig voor extra zekerheid. Ook kan sociale alarmering de drempel verlagen bij alarm slaan. U hoeft zich dan niet geremd te voelen als u niet zeker weet of het ernstig genoeg is. Bijvoorbeeld als u zich duizelig voelt en bang bent flauw te vallen.

7) Is het personenalarm waterdicht?

Waterdicht personenalarm kopen? Zembro braceletDe meeste valongelukken gebeuren in de sanitaire ruimten. Logisch, want de vloer is vaak vochtig wat zorgt voor minder grip. Het is daarom handig om te overwegen een waterdicht personenalarm aan te schaffen. In die waterdichtheid zijn ook nog gradaties. Sommige systemen zijn waterbestendig: u kunt er wel mee douchen, maar niet mee in bad. Andere systemen zijn echt waterdicht en hier kunt u zelfs mee zwemmen. Het grootste deel van de systemen voor personenalarmering zijn echter niet (spat)waterdicht en deze kunt u dus niet meenemen onder de douche.

8) Heeft het personenalarm valdetectie?

Veel aanbieders van personenalarmering adverteren met het feit dat er valdetectie op zit. Heel handig natuurlijk, want hoe ouder u wordt, hoe groter de kans dat u valt. Helaas geven veel van de huidige personenalarmeringen met valdetectie veel valse alarmen. Zodra u iets te vlot gaat zitten bijvoorbeeld, of wanneer u bukt om een dweil uit te wringen in een emmer. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gemoedsrust waar een alarmknop voor zou moeten zorgen. Vraag dus goed na hoe de valdetectie werkt en waar die op reageert. En realiseert u zich dat u na een val misschien niet meer kunt opstaan, maar vaak nog wel op een alarmknop kunt drukken. Valdetectie is dus niet altijd nodig. Het is in ieder geval een overweging waard wanneer u een personenalarm gaat kopen.

9) Als ik geen personenalarm meer nodig heb, kan ik deze dan terugsturen?

Gaat u een personenalarm kopen? Lees onze 13 tips.Personenalarmering is er in vele soorten en maten. Net als de abonnementen die erbij horen. Verwacht u een personenalarm nodig te hebben voor bepaalde tijd, dan kunt u beter de opties bekijken met een huurcontract. Sommige aanbieders bieden personenalarmering via een huurcontract dat maandelijks opzegbaar is. U betaalt dan in verhouding misschien net wat meer, maar u kunt het wel gewoon terugsturen als het niet bevalt of u het niet langer nodig heeft. Er zijn ook mogelijkheden met een jaarcontract of tweejarig contract. En een personenalarm kopen is natuurlijk ook nog steeds een optie, als u het niet meer nodig heeft kunt u het gewoon op 2ehands verkopen!

10) Wat als het personenalarm kapot gaat?

Is uw personenalarm kapot? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om dat op te lossen:

• Bel allereerst met de (web)winkel waar u uw personenalarm heeft gekocht. Misschien is hun service ‘American style’ en geven ze u gratis een vervangend alarm. In het geval van een huurcontract krijgt u vaak een vervangend exemplaar als het personenalarm buiten uw eigen schuld kapot is gegaan. Vraag dit na bij de (web)winkel waar u het personenalarm heeft gekocht.

• Is uw personenalarm kapot gegaan door toedoen van iemand anders? Dan kunnen zij contact opnemen met hun Familiale Verzekering. Vaak vergoeden zij de kosten in zo’n geval.

• Is het personenalarm door uw eigen toedoen kapot gegaan? Soms komt u dan voor vergoeding in aanmerking via uw inboedelverzekering. U kunt altijd een telefoontje eraan wagen: baadt het niet dan schaadt het niet!

11) Werkt het personenalarm op basis van prepaid of op een andere manier?

Mobiele personenalarmering (personenalarmen die buitenshuis werken) beschikken soms over een simkaart. Zo’n simkaart heeft vaak een prepaid abonnement. U moet er dan altijd op letten dat uw simkaart voldoende tegoed heeft om te kunnen bellen of uw locatie door te sturen. Het nadeel hiervan is dat veel systemen geen seintje geven wanneer uw prepaid tegoed (bijna) op is. U kunt dan op een cruciaal moment misschien geen contact opnemen met de alarmcentrale of uw mantelzorgers.
Gelukkig bestaat er ook mobiele personenalarmering zonder simkaart of zonder prepaid abonnement. Let hierop als u een afweging maakt tussen de verschillende systemen.

12) Moet ik een personenalarm kopen of huren?

Op zoek naar een alarmknop? Probeer Zembro bracelet 30 dagen gratisSommige mensen hebben een voorkeur voor kopen, anderen voor huren. Huren is in vergelijking met kopen meestal iets duurder. Maar het voordeel van huren is dat u het personenalarm kunt terugsturen wanneer u dit niet meer nodig heeft (afhankelijk van het contract dat u afsluit met de aanbieder). Het voordeel van een personenalarm kopen is dat u het kunt verkopen of aan iemand anders kunt geven als u het niet meer nodig heeft.
Als u de maandelijkse huurkosten bij elkaar optelt tot u aan het koopbedrag komt, kunt u inschatten hoe lang u minimaal met het personenalarm moet doen om het koopbedrag eruit te halen. U kunt dan een inschatting maken of huren of kopen voor u de beste optie is.

13) Wat zijn de totale jaarlijkse kosten van een personenalarm?

Het berekenen van de daadwerkelijke kosten van een personenalarm is best een uitdaging. U betaalt een aankoopbedrag of huurbedrag en daarnaast meestal nog een abonnementsbedrag of prepaid-tegoed. Maar veel systemen hebben nog verborgen kosten waar de meeste mensen niet aan denken. Is er bijvoorbeeld een vaste telefoonlijn nodig om gebruik te kunnen maken van het personenalarmsysteem? Of zijn er installatiekosten voor een monteur die langskomt? Of is misschien WiFi in huis nodig? Of werkt het personenalarm alleen in combinatie met bluetooth op de smartphone van degene die het alarm draagt? Dan is er ook een smartphone en mobiel abonnement nodig bijvoorbeeld.
Bij de aanschaf van een personenalarm is het daarom een goed idee om een volledige lijst te maken van alle kosten die erbij komen kijken. U kunt hierbij het beste uitgaan van een gemiddelde levensduur van 2 jaar.

Kostenvergelijking personenalarmering

– Welke apparaten zijn er nodig?
– Wat kosten die apparaten? Neem hierbij de volledige aanschafprijs of huurkosten per 2 jaar, per apparaat.
– Wat zijn de abonnementskosten per 2 jaar, per apparaat?
– Wat zijn de installatiekosten?
– Wat zijn de activeringskosten?
– Zijn er nog kosten van andere zaken die u nodig heeft voor het personenalarm?

Als u het totaalbedrag van 2 jaar heeft uitgerekend per systeem, kunt u de prijzen eerlijker vergelijken. Soms blijkt het duurdere alarm in aanschaf uiteindelijk toch goedkoper dan de andere.

Checklist personenalarmering

• Wilt u een alarm met alleen bereik binnenshuis & in de tuin? -> vaste personenalarmering
• Wilt u een alarm met ook bereik buitenshuis en eventueel in het buitenland -> mobiele personenalarmering
• Wilt u bij alarm contact met een alarmcentrale van uw (thuis)zorginstelling? -> vaste personenalarmering
• Wilt u bij alarm contact met familie, vrienden, buren, mantelzorgers en optioneel met een professionele alarmservice? -> sociale personenalarmering (deze zijn zowel in de vorm van vaste als mobiele personenalarmering beschikbaar)

Zembro bracelet

Personenalarm kopen? Denk aan Zembro bracelet; een mobiel personenalarmWij vinden het belangrijk dat senioren hun vrijheid en zelfstandigheid bewaren. Dat zij een personenalarm kopen op het moment dat het nog niet noodzakelijk is. Om voor zichzelf en hun familie gemoedsrust te creëren. Om hun leven te blijven leiden zoals ze dat gewend zijn: fietsen, wandelen, zwemmen, op vakantie gaan. En om toch in contact te blijven met familie wanneer het nodig is. Daarom hebben wij het Zembro horloge personenalarm ontwikkeld. Met een app voor de familie. Voor mensen die om elkaar geven.

Het Zembro horloge voor de senior is:

• Waterdicht
• 24 uur per dag te dragen
• Een week lang te dragen zonder opladen
• In het buitenland te gebruiken (standaard Europadekking)
• Simpel in gebruik
• Niet stigmatiserend
• Innovatief
• Te koop of te huur
• Mobiel en sociaal
• In minder dan 2 uur opgeladen

De Zembro app voor de familie is:

• Gemakkelijk in gebruik
• Beschikbaar voor iOS en Android
• Voor de hele familie: onbeperkt aantal contacten toe te voegen

Wilt u een personenalarm kopen? Het Zembro horloge is te koop of te huur (maandelijks opzegbaar). Bekijk de prijzen.

Feedback en updates

Personenalarm kopen: wat komt daarbij kijken?Tot slot luisteren wij naar uw feedback en doen we daar ook echt iets mee. Wenst u nieuwe functies? Geef ze aan ons door; we gaan ermee aan de slag. Werkt iets niet volgens wens? Geef het aan ons door; we zorgen ervoor dat het weer werkt. Alle toekomstige updates van de huidige functies zitten inbegrepen in het serviceabonnement. Zo is uw personenalarm altijd het nieuwste van het nieuwste.

Overtuigd? Bestel uw Zembro horloge direct zonder risico, met onze 30 dagen niet-tevreden-geld-teruggarantie.

Meer interesse in onze tips? Lees dan ons blog met tips over langer zelfstandig thuis wonen of onze tips om vallen te voorkomen! Of wellicht weet u nog niet of het tijd is voor personenalarmering, of hoe u hierover kunt praten met uw familie. Houd ons artikelenoverzicht in de gaten, we plaatsen regelmatig nieuwe tips.

frederiqueFrederique, Conversation Manager Zembro

bestel uw Zembro horloge

 

Tags: , ,