Personenalarm of mobiele telefoon? 10 redenen waarom een personenalarm onmisbaar is

15 augustus 2016 - 5 minutes read

Personenalarm of mobiele telefoon“Tegenwoordig heeft toch iedereen een mobiele telefoon? Ook 65-plussers. Waarom heb ik dan nog een personenalarm nodig?” U stelt ons deze vraag regelmatig. Daarom leggen we u graag uit wat de voor- en nadelen zijn: personenalarm of mobiele telefoon?

1) 24 uur per dag bij u

Uw mobiele telefoon ligt op het nachtkastje als u ’s nachts naar het toilet gaat en valt. Een personenalarm draagt u bij u. Tenminste, een mobiel personenalarm waarmee u ook kunt slapen, bijvoorbeeld in de vorm van een horloge.

2) Altijd dichtbij

Uw mobiele telefoon valt verder van u af als u een val maakt. Een personenalarm in de vorm van een horloge – zit altijd om uw pols en is dus altijd binnen handbereik. Met een personenalarm in de vorm van een ketting of clip houdt u hetzelfde probleem als met een mobiele telefoon: de ketting of clip kan van u weg vallen waardoor u deze niet kunt bereiken.

3) Waterdicht_VH_3443

Uw mobiele telefoon kan niet mee onder de douche of in het zwembad. Er zijn personenalarmen die waterdicht zijn, bijvoorbeeld het personenalarm van Zembro. Hiermee kunt u douchen en zelfs zwemmen.

4) Stress

In stresssituaties kunt u moeite hebben om te bellen met een mobiele telefoon/smartphone. U kunt minder goed nadenken en vergeet misschien zelfs de pincode van uw telefoon waardoor u deze niet kunt gebruiken. Bij een personenalarm hoeft u slechts één knop in te drukken.

5) Geen roaming

Roaming is het gebruikmaken van internet en/of bellen in het buitenland. Veel mensen die reizen naar het buitenland, zetten roaming uit in de instellingen van hun telefoon. Om hoge kosten te voorkomen. Een klein deel van de huidige personenalarmen werkt in heel Europa. Het personenalarm van Zembro werkt in heel Europa zelfs zonder extra kosten.

6) Lange batterijduurZEMBRO-132598

Een smartphone heeft een batterij die meestal maar één tot twee dagen meegaat. De batterij van een personenalarm gaat meestal langer mee. Zo heeft het personenalarm van Zembro een batterij die gegarandeerd minimaal een week meegaat. Meestal nog langer, afhankelijk van het gebruik. Het opladen van de batterij duurt ook minder dan 2 uur.

7) Uitstekende netwerkdekking in heel Europa

Uw mobiele telefoon is gekoppeld aan één netwerk. Als dit netwerk in een bepaald gebied geen of slecht bereik heeft, kunt u niemand bellen. Het personenalarm van Zembro werkt op alle netwerken en is bij een noodoproep altijd gekoppeld aan het sterkste netwerk. De netwerkdekking is dus veel breder dan van één mobiele telefoon.

8) Direct contactZEMBRO-132601

Als u met uw mobiele telefoon iemand probeert te bereiken, en die persoon neemt niet op, moet u doorgaan tot u iemand heeft gevonden die wel opneemt. Met het personenalarm van Zembro hoeft u slechts één keer op de knop te drukken en krijgt u vanzelf contact met degene die het eerst reageert.

9) Professionele back-up

Het feit dat bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, wil niet zeggen dat zij deze ook altijd opnemen. Met de personenalarmering van Zembro kunt u naast het toevoegen van familieleden ook kiezen voor een koppeling aan een professionele alarmcentrale. U bent dan altijd verzekerd van hulp.

10) Locatie bekendZEMBRO-Iphone alarm NL

Als u niet meer in staat bent te praten, kunt u via uw telefoon uw locatie niet sturen. Of u moet hiervoor meerdere stappen doorlopen. Met een mobiel personenalarm is uw locatie direct bekend. Het personenalarm van Zembro respecteert daarbij de privacy van de senior en stuurt de locatie alleen door in alarmfase. Zo is er snel hulp.

Personenalarm of mobiele telefoon?

Wat vindt u? Personenalarm of mobiele telefoon? Deel uw voor- of nadelen gerust in de reactiemogelijkheid onder dit bericht.

Gaat u op zoek naar een personenalarm? Bekijk dan deze 13 punten om op te letten bij uw keuze.

frederiqueFrederique, Conversation Manager Zembro

Bestel Zembro horloge

 

Tags: