Nieuw: signaal bij alarm – Zembro bracelet update

18 mei 2016 - 3 minutes read

Signaal bij alarm om vals alarm te voorkomenU gaf aan dat u soms per ongeluk op de alarmknop drukte van het Zembro horloge. Soms had u zelf niet door dat er vals alarm was geslagen en hoorde u ineens de stem van een bezorgd familielid uit uw armband komen. We rollen nu een update uit die een vals alarm signaleert door afgifte van een signaal bij alarm.

Geen vals alarm meer

Dankzij uw feedback hebben we ervoor gezorgd dat u voortaan op de hoogte bent wanneer u alarm slaat. In de update die we vanaf vandaag uitrollen, telt de armband 20 seconden af (in plaats van 10 seconden) als u alarm slaat. Na 5 seconden hoort u een alarmtoon uit het horloge komen. U hoort 6 keer een SOS signaal bij alarm in morsecode. U weet dan dat u alarm heeft geslagen en u heeft nog 15 seconden de tijd om het alarm te annuleren. U annuleert het alarm door nogmaals op de knop te drukken. Zo voorkomt u dat u een vals alarm stuurt naar uw connecties.

Sneller proces

Ondanks signaal bij alarm een sneller proces voor eerder contactIn de nieuwe versie zoekt de bracelet al naar een netwerkconnectie zodra de alarmknop is ingedrukt. Om vervolgens snel het signaal uit te kunnen sturen naar de app. In de vorige versie startte dit proces pas na de eerste 10 seconden.
Vanwege het aftellen van 20 seconden in plaats van 10 seconden, lijkt het alsof het langer duurt voor de bracelet contact maakt met de app. Dit is onjuist. In de praktijk gaat het in de nieuwe versie zelfs 5 seconden sneller. Maakt u zich dus niet ongerust: uw connecties zijn sneller op de hoogte in het geval van een echt alarm.

Signaal bij alarm

In deze video ziet en hoort u wat er gebeurt als u alarm slaat met het Zembro horloge nadat de update op uw armband is geïnstalleerd.

Kleine updates

In deze update hebben we ook het cijfer 1 van het horloge verduidelijkt. Voortaan bevat het streepje een kleine punt waardoor deze meer lijkt op het cijfer 1. Tenslotte is de balk die volloopt bij het slaan van alarm wat breder gemaakt, waardoor deze beter zichtbaar is.

Feedback

Zembro werkt continu aan het verbeteren en uitbreiden van de mogelijkheden van het Zembro horloge. Als klant heeft u daar direct invloed op. Heeft u feedback of wensen, laat het ons vooral weten zodat we ermee aan de slag kunnen. Neem gerust contact op met ons Customer Service Center via service@zembro.com, of bel +32 78 35 30 90 (Vlaanderen) of +31 853 03 15 32 (Nederland).

Zembro horloge bestellen

 

Tags: , , ,