Televic en Zembro slaan de handen in elkaar

9 maart 2017 - 3 minutes read

Zembro, de belangrijkste leverancier van mobiele personenalarmering in België, en Televic Healthcare, Belgisch marktleider op vlak van intramurale zorgcommunicatie, gaan samenwerken om continue zorg bij een zeer ruim doelpubliek te garanderen. Beide bedrijven brengen een oplossing op de markt gefocust op continue zorgalarmeringen dit zowel in WZC, assistentie-woningen als bij mensen thuis.

Televic is al meer dan 70 jaar in de healthcare markt actief met verpleegoproepsystemen en geïntegreerde comfort & communicatieoplossingen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en assistentiewoningen. Televic Healthcare ontwikkelt, produceert en integreert hun oplossingen in zorginstellingen over het hele land. Door haar duurzame kwalitatieve oplossingen en vooral een sterk doorgedreven servicedepartement zijn ze al jaren marktleider in België. “We zochten echter al enige tijd de brug naar het extramurale”, verklaart Tom Van Acker, Sales & Marketing Manager van Televic Healthcare België. “Een manier waarop we bewoners van WZC’s en assistentiewoningen alle vrijheid kunnen bieden, maar met de absolute veiligheidsgarantie dat we onze klanten altijd hebben geboden. Zo kwamen we in contact met Zembro, die we uiteraard al kenden maar puur vanuit een thuiszorg standpunt.”

Zwart personenalarm

“Al snel merkten we dat Televic en Zembro dezelfde doelen nastreven: flexibiliteit, bedrijfszekerheid en vooral een antwoord bieden op de gemeenschappelijke vraag vanuit onze markten”, vertelt Johan De Geyter, CEO van Zembro. “Het Zembro horloge laat ouderen en kwetsbare personen toe om overal waar nodig alarm te kunnenslaan. Het niet-stigmatiserende en waterdichte design, 14-dagen batterij en GSM/GPS zorgen 24/7 voor een gerust gevoel bij de drager zowel binnen- als buitenhuis. Een GPS geeft de alarm-locatie en via de ingebouwde GSM kan je bellen met de persoon in nood. Het Zembro horloge is vanaf vandaag ook volledig geïntegreerd met de Televic verpleegoproepsystemen. Zo krijgen bewoners zowel intramuros als extramuros bij WZC’s of assistentiewoningen de veiligheid en het gerust gevoel dat zij wensen.”

Televic krijgt meer en meer de vraag van intramurale instellingen om bewoners meer zelfstandig en vrij hun ding te laten doen. Concreet zijn de meeste bewoners in assistentiewoningen volledig zelfstandig en in mindere mate is dat ook zo in WZC’s waardoor ze ook buiten de gebouwen veel activiteiten doen. Televic integreert al jaren draadloze oproepsystemen en dwaaldetectie oplossingen, maar deze zijn specifiek ontworpen om bewoners binnen het complex te monitoren en te houden.

Zembro biedt deze indoor/outdoor vrijheid via hun horloge, en kregen op hun beurt vaak de vraag van WoonZorgcomplexen om te integreren op de aanwezige verpleegoproepsystemen. Door de integratie van beide technologieën en de doorgedreven samenwerking bieden Televic en Zembro de beste oplossing die elke bewoner de mogelijkheid biedt om binnen in gebouwen maar ook overal daarbuiten zich veilig te voelen op een vrije en comfortabele manier. Het Zembro horloge is een persoonlijk hulpmiddel dat nu door de integratie met de Televic verpleegoproepsystemen volledig aansluit op de gestructureerde manier van werken bij de zorgteams binnen een wooncomplex.

Tags: , ,