Gemoedsrust voor familie als kerstgeschenk voor oma & opa (persbericht)

3 november 2015 - 5 minutes read

_VH_3375Gent, 3 november 2015 – Na zes maanden testen met ‘Embracelet’, de elegante armband met slimme functies die de oudere generatie draadloos verbindt met de jongere generatie, wordt hij dit najaar gelanceerd onder de naam ‘Zembro’. De eerste klanten die reeds een voorbestelling hadden geplaatst, krijgen in de komende weken hun Zembro bracelet. Als deze fase succesvol afgerond is, zal hij voor het grote publiek te verkrijgen zijn via de webshop www.zembro.com en via een selectie van verkooppunten.

Een discrete armband voor oma en opa

De discrete maar slimme armband zorgt ervoor dat je vanaf nu altijd gerust bent dat alles OK is met oma of opa. Hij is vederlicht (je kan hem dus altijd dragen), waterdicht (je kan ermee in bad) en heeft overal in Europa ontvangst (binnen en buiten, dus ook als je een fietstochtje maakt of naar de winkel gaat). Ideaal dus voor senioren die alleen zijn en toch actief willen blijven.

Bovendien hoef je de Zembro bracelet slechts om de tien dagen op te laden, een unicum in de wereld van smartphones en –watches.

Een slimme app voor de familie

Bij de armband hoort de Zembro app, waardoor de familie steeds verbonden is met de senior die de bracelet draagt. Wanneer die alarm slaat, krijgen alle connecties die de Zembro app hebben geïnstalleerd een melding.

Zelflerende spitstechnologie in een tijdloos design

Bij een noodsituatie functioneert Zembro bracelet als een gsm (je kan ermee spreken en luisteren) en als een gps die ook de locatie doorstuurt. Zembro zal in de toekomst ook via zelflerende algoritmes alarm kunnen slaan.
Het eigentijdse, waterdichte design van de Zembro bracelet sluit dan weer naadloos aan bij de levensstijl van de actieve senior en is niet te herkennen als een noodknop. Dat maakt het de eerste intelligente armband voor senioren die volledig ontworpen werd met die doelgroep in het achterhoofd. De slimme armband zal beschikbaar zijn in twee kleuren: beige en zwart. De armband is verstelbaar zodat hij, net als een horloge, goed past.

Zelfstandigheid en gemoedsrust

Zembro biedt de ganse familie gemoedsrust. Oma en opa kunnen gaan en staan waar ze willen, maar weten dat ze door één druk op de Zembro bracelet eenvoudig hun connecties kunnen verwittigen. Voor extra gemoedsrust biedt Zembro ook de Zembro 24/7 alarmservice aan, een persoonlijke 24/7 alarmservice waarbij professionele hulpverleners 24/7 de telefoon opnemen en familie, vrienden of de hulpdiensten verwittigen wanneer noodzakelijk.

Te koop of te huur

Om bij de Zembro service aan te sluiten betaal je een éénmalige activatie van 49 EUR en dan 9,50 EUR/maand. Dat laat je toe om altijd en overal verbonden te zijn en in contact te staan met een onbeperkt aantal connecties via de app. De bracelet zelf kan je kopen of huren. De eenmalige aankoopprijs bedraagt 399 EUR of je kan opteren voor een contract op 2 jaar aan 18EUR/maand. Wanneer je opteert voor de huur, betaal je 29 EUR/maand. Bij een huur zal er ook een waarborg van 200 EUR gevraagd worden die je terugkrijgt wanneer je het toestel terugstuurt. De kostprijs van de optionele Zembro 24/7 alarmservice bedraagt 12 EUR/maand.

Je hoeft zelf geen extra telefoonabonnement af te sluiten en er is geen installatie in huis nodig. Je haalt hem zeer eenvoudig uit de verpakking en hij werkt. De Zembro bracelet is te verkrijgen via www.zembro.com en via een selectie van verkooppunten. Het ultieme kerstgeschenk!

***

Over Zembro

Het idee voor Zembro is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco in september 2013. Die reis inspireerde hen om samen ‘iets’ te ondernemen in de geest van Silicon Valley. Anderhalf jaar lang werkten ze in de coulissen aan hun start up. Zembro heeft als missie generaties met elkaar te willen verbinden, zodat ze op de beste manier voor elkaar zorg kunnen dragen. Zembro ziet digitale technologie als de hefboom om dat werkelijkheid te laten worden. Naast verschillende prominenten uit de Belgische ondernemerswereld, investeerden ook Fidimec, het investeringsfonds van imec, en Marc Coucke in de beloftevolle startup achter Zembro. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 6 miljoen EUR. – www.zembro.com

Op zoek naar hoge resolutie fotografie of heeft u vragen? Kijk op deze pagina.