Zembro sluit gebruikers personenalarm aan op 24/7 alarmcentrale Tele-Hulp

28 juli 2017 - 2 minutes read

Zembro sluit gebruikers personenalarm aan op 24/7 alarmcentrale Tele-Hulp / Télé-Secours

Zorgondernemer Zembro is in België een samenwerkingsverband aangegaan met de alarmcentrale Tele-Hulp en de Franstalige variant Télé-Secours. Op 1 juni 2017 zijn de Nederlandstalige gebruikers van het personenalarm Zembro al overgezet naar de nieuwe partner op het gebied van 24/7 alarmservice, sinds 1 juli kunnen de Franstalige Zembro-abonnees gebruikmaken van de diensten van Télé-Secours.

Tele-Hulp / Télé-Secours zal vooralsnog uitsluitend functioneren als alarmcentrale waar de Belgische Zembro-gebruikers 24 uur op 24, 7 dagen op 7, terecht kunnen in geval van nood. Zodra de nieuwe diensten van Zembro uitontwikkeld en geïntroduceerd zijn, zal Tele-Hulp / Télé-Secours naar verwachting ook hiervoor in beeld komen. De alarmcentrale bestaat ruim 30 jaar en heeft momenteel ruim 20.000 klanten in heel België.

 

Partena Ziekenfonds

Tele-Hulp / Télé-Secours werkt samen met verzekeraar Partena Ziekenfonds, met ruim 400.000 leden. Partena Mut, de Franstalige tegenhanger, heeft meer dan een miljoen leden.

Johan De Geyter, CEO van Zembro is zeer tevreden met de samenwerking. “We hebben met Tele-Hulp / Télé-Secours een zeer ervaren en gerespecteerde partner aan ons weten te binden. Met deze professionalisering van ons aanbod bieden we een nog beter antwoord op de toenemende druk op mantelzorgers en de groeiende behoefte aan professionele ondersteuning.”

De Zembro is een IoT-oplossing bestaande uit een personenalarm in de vorm van een horloge, een app voor de contactpersonen en, indien gewenst, een open platform voor zorgverstrekkers. Via de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, blijven de contactpersonen verbonden met de drager van het horloge.

 

Tags: