“Dit personenalarm draag je dag en nacht”

2 maart 2016 - 7 minutes read

Netta draagt Zembro bracelet personenalarm, Pien is haar dochter en beheert de Zembro appOp de Liever Thuis Beurs in Rijswijk eind 2015, ontmoette ik Netta. Een gezonde, slimme dame van 83 jaar uit Den Haag. Ons bedrijf heette destijds nog Embracelet en ons personenalarm in de vorm van een armband was nog niet leverbaar. Maar Netta had al over ons gelezen in een artikel op internet en was speciaal voor ons naar de beurs gekomen. We hadden een klik en ik heb haar uitgebreid ons toenmalige prototype laten zien en uitgelegd hoe we de toekomst zagen. In de tussentijd hebben we contact gehouden en afgelopen week heb ik het door haar bestelde horloge bij haar thuis af mogen leveren. Haar dochter Pien (56) was ook aanwezig, waardoor we de app direct konden installeren en het personenalarm konden testen.

Leeftijd

Netta heeft drie dochters, waaronder Pien, die in een klein dorpje in Drenthe woont. Een andere dochter woont in Zuid-Frankrijk en de laatste in de buurt, maar zij is erg druk met haar werk en volgt daarnaast nog een studie. Netta trekt er graag zelf op uit en realiseerde zich dat het gezien haar leeftijd wel verstandig was om aan een personenalarm te gaan denken. Ze heeft wel een mobiele telefoon, maar die draagt ze niet altijd bij zich. “En als je valt, valt een telefoon verder weg. Bovendien moet je meer handelingen doen voor je contact hebt”, legt ze zelf uit. Haar dochters lopen niet dagelijks de deur plat en ze heeft geen band met de buren waarbij ze hen zou inschakelen in geval van nood. Bijvoorbeeld bij die keer dat ze een dronken man hoorde snurken in de portiek bij haar voordeur. De politie deed er drie uur over voor ze de man weg kwamen halen.

Innoverend personenalarm

Personenalarm Zembro braceletToen Netta over het Zembro horloge had gelezen, had ze de informatie naar haar dochter Pien doorgestuurd en hebben ze samen deze en andere opties besproken. Ze had wel een ander personenalarm bekeken, maar vond het niet handig dat die als ketting aan de hals hing of aan de broekriem bevestigd moest worden. Een armband was toch een beter idee. Die kan tenminste ook ’s nachts en in de douche gedragen worden.
“Ik heb het Zembro horloge niet gekozen vanwege de prijs”, zegt Netta. “Het verhaal was gewoon goed. Het grote voordeel is dat je ‘m dag en nacht kunt dragen.” Pien vult aan: “Het Zembro horloge kwam meer innoverend over dan andere systemen. Het blijft zich verder ontwikkelen.” Netta: “De andere systemen waren veel kettingen die je ’s avonds af doet en niet kunt meenemen in de douche waar je het vaakst valt.”

Wijs

De app die hoort bij Zembro bracelet personenalarmPien vond het een heel wijs idee van haar moeder dat ze een personenalarm wilde aanschaffen. “Ik had al voorgesteld om elke ochtend te bellen, maar dat is eigenlijk niet te doen. Als iemand wil uitslapen is het onhandig, en het voorkomt ook niet dat er een uur later iets kan gebeuren. Zo’n alarmketting is ook geen goede oplossing, mijn vader had die en was er ook niet blij mee. Ik vind de armband wel wat aan de grote kant voor de dunne pols, ik hoop dat dat niet ten koste gaat van het draagcomfort.” Over de app is Pien heel tevreden. Zij beheert daarmee de instellingen voor de rest van de familie. “Erg makkelijk in gebruik”, zegt ze.

Voor het geval dat

Netta: “Ik heb het Zembro horloge eigenlijk echt genomen voor het geval dat. Bijvoorbeeld bij het winkelen. En laatst maakte ik iets mee in de trein waar het Zembro horloge goed van pas was gekomen. Mijn mobiele telefoon werd namelijk gestolen. Een man liet me een kaartje zien uit Amsterdam terwijl we in de trein naar Utrecht zaten, dat vond ik vreemd. Hij boog zich over me heen en sprak gebrekkig Nederlands. Mijn telefoon lag onder de krant op mijn schoot, maar hij griste de telefoon weg. Ik kon toen niemand bereiken. In zo’n geval is het Zembro horloge handig, want je wil wel iemand bereiken, maar het is allemaal niet erg genoeg om direct 112 voor te hoeven bellen.”

Altijd bereikbaar

Pien vult aan: “Ik ben gewend dat mijn moeder telefonisch of mobiel bereikbaar is”, zegt Pien. “Als dat niet lukt, neem ik contact op met mijn zusje die vlakbij woont en de planning van mijn moeder beter kent. Er zijn momenten geweest dat ik het benauwd kreeg. Maar dan bleek ze in een museum te zijn, of ze had de telefoon niet gehoord. Ze gaat natuurlijk ook niet altijd vertellen wat ze gaat doen. Een negatief deel van het hebben van een mobieltje is dat je verwacht dat iemand altijd bereikbaar is. Als dat dan niet zo blijkt, wordt het spannend.”

Netta en Pien zijn precies de mensen waarvoor we het Zembro horloge gemaakt hebben. De senior die actief is, de dochter die ver weg woont maar toch betrokken wil zijn; mensen met een eigen leven die om elkaar geven. Toch hoop ik dat ze het Zembro horloge eigenlijk nooit ècht nodig hebben.

frederiqueFrederique, Conversation Manager Zembro

Zembro horloge aanvragen

 

Tags: , , , ,