Volg deze stappen om het Zembro horloge schoon te maken: 

Schakel het Zembro horloge uit en haal het uit de oplader. 

Veeg het Zembro horloge schoon met een niet-schurende, pluisvrije doek. Indien nodig kunt u het doekje licht bevochtigen met schoon water. Gebruik geen zeep of andere reinigingsproducten. 

Maak het Zembro horloge droog met een niet-schurende, pluisvrije doek. 

 

Mag ik een desinfectiemiddel op mijn Zembro horloge gebruiken? 

Als u schoonmaakdoekjes met 70% isopropylalcohol gebruikt, kunt u het buitenoppervlak van uw Zembro horloge afvegen. Gebruik geen bleekmiddel. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt en dompel uw Zembro horloge niet onder in schoonmaakmiddelen. 

Gebruik geen pincet of reinigingsborsteltje. Houd uw Zembro armband schoon en droog. Zeep, schoonmaakmiddelen, schurende materialen, perslucht, ultrasone reiniging en externe warmtebronnen kunnen schade veroorzaken en dienen niet te worden gebruikt. 

 

Is mijn Zembro horloge waterdicht? 

Uw Zembro horloge is waterbestendig, maar niet waterdicht*. U kunt bijvoorbeeld uw Zembro horloge dragen en gebruiken tijdens trainingen (blootstelling aan zweet is geen probleem), in de regen en wanneer u uw handen wast, waarbij u blootstelling aan zeep, shampoo, conditioners, lotions, parfums en andere producten die chemicaliën bevatten en die een negatieve invloed kunnen hebben op waterafdichtingen en akoestische membranen, moet vermijden.

 

Kan ik zwemmen of douchen met mijn Zembro horloge? 

Het Zembro horloge is spat- en waterbestendig*. Het Zembro horloge mag echter niet worden gebruikt om te douchen, baden, duiken, waterskiën of andere wateractiviteiten waarbij sprake is van hoge watersnelheden of onderdompeling in water dat chemicaliën zoals chloor bevat, wat de waterafdichtingen van het horloge kan beïnvloeden.

Wij raden af om te douchen met uw Zembro horloge omdat blootstelling aan zeep, shampoo, conditioners, lotions, parfums, zout water en andere producten die chemicaliën bevatten, een negatieve invloed kunnen hebben op de waterafdichtingen en akoestische membranen.

 

De volgende situaties kunnen van invloed zijn op de waterbestendigheid van uw Zembro horloge en moeten worden vermeden: 

  • Een Zembro horloge laten vallen of blootstellen aan andere schokken, zoals het plaatsen van gewicht op het apparaat.

  • Een Zembro horloge blootstellen aan zeep of zeepwater (bijvoorbeeld tijdens het handen wassen, douchen of baden). 

  • Een Zembro horloge blootstellen aan parfum, oplosmiddelen, detergenten, zuren of zure voedingsmiddelen, insectenwerende middelen, lotions, zonnebrandcrème, olie, ontsmettingsmiddelen, zout water, chloor of haarverf.

  • Een Zembro horloge blootstellen aan hoge watersnelheden (bijvoorbeeld tijdens waterskiën). 

  • Een Zembro horloge dragen in een sauna of stoomcabine. 

  • Het uitoefenen van overmatige kracht op de USB-aansluiting, aangezien dit de waterdichte afdichtring van de USB-aansluiting kan beschadigen.

Onze hypoallergene bandjes zijn geschikt voor gebruik in water, maar mogen niet worden blootgesteld aan vloeistoffen of lotions die chemicaliën bevatten. Dit kan de integriteit van de band aantasten.

* Volgens IMEC Taiwan heeft het Zembro horloge een waterbestendigheidsclassificatie van IPX7.

 

Algemeen batterijonderhoud en batterijopslag 

Ondiepe ontladingen en herladingen zijn beter dan volledige, omdat ze de batterij minder belasten, zodat deze langer meegaat. Als uw batterij leeg raakt, moet u proberen op te laden zodra het batterijniveau daalt tot 20 %. Als u de batterij weer aan het opladen bent, moet u streven naar een capaciteit van 80 %. 

Laat het Zembro horloge niet langer dan 3 uur aangesloten op het lichtnet. Volg in plaats daarvan de ondiepe ontlaad- en oplaadcyclus. Op lange termijn zal elektronica sneller verouderen als ze voortdurend in het stopcontact zit terwijl ze al tot 100 procent is opgeladen. 

Vermijd extreme temperaturen. Laat uw Zembro horloge indien mogelijk niet achter in een hete auto of in een kille ruimte. Bewaar uw Zembro horloge bij voorkeur onder de 25 graden Celsius / luchtvochtigheid onder de 50 %. 

Als extra voorzorgsmaatregel moet u er ook voor zorgen dat u de officiële oplader gebruikt die bij uw Zembro horloge is geleverd. Dit garandeert dat de oplader veilig is voor gebruik met de batterij van uw apparaat, en geoptimaliseerd is om deze zo efficiënt mogelijk op te laden.  

Als u uw Zembro horloge voor langere tijd niet gaat gebruiken, zet het dan volledig uit en vergeet niet om de batterij elke 2 tot 3 maanden op te laden (om te voorkomen dat de batterij leegloopt gedurende een lange periode van inactiviteit).  Idealiter kiest u voor een lading ergens rond de 40-50 %.  Vergeet niet om uw apparaat volledig uit te zetten als u het opbergt en vermijd extreme warme en koude omstandigheden.